Dit is een archief van de website van Rijnboutt tot oktober 2020. De huidige website is te vinden op rijnboutt.nl

Mark Huisman

Mark Huisman

Senior Stedenbouwkundige

Mark Huisman groeide op in Eindhoven. Dat is ook de stad waar hij studeerde aan de TU/e, in 2009 studeerde hij daar af als stedebouwkundige. Na zijn afstuderen werkte hij onder andere voor atelier Dutch en SVP Architectuur en Stedenbouw, twee bureaus die bij uitstek integraal ontwerpen en het vak van stedebouw vanuit de breedte benaderen. Na zijn tijd bij SVP heeft hij enkele jaren als freelance ontwerper gewerkt, voornamelijk in opdracht van gemeentelijke overheden. Zo werkte hij voor de gemeente Almere aan het ontwerp voor de Floriade Almere 2022.

Stedebouw gaat volgens Mark over het creëren van een tijdloos kader waarbinnen een waardevolle leefomgeving mogelijk is en blijft. Een leefomgeving die verbonden is met de plek en vanzelfsprekend is. Elke opgave moet op integrale wijze benaderd worden, op die manier kan een waardevol en breed gedragen resultaat worden behaald.

Begin 2019 is Mark bij Rijnboutt gestart als senior stedebouwkundige. De integrale benadering van het bureau past goed bij hem en hij werkt hier aan verschillende stedebouwkundige projecten, vaak samen met architecten en landschapsontwerpers.

Opleiding

1998 – 2009Bouwkunde, TU/e - Master Urban Design and Planning

Loopbaan

2019 – hedenRijnboutt
2013 – 2019Freelance ontwerper, mark huisman design
2013Gemeente Utrecht
2010 – 2012SVP Architectuur en Stedenbouw, Amersfoort
2007 – 2011Atelier Dutch, Almere

Andere activiteiten

2013 – 2018Bestuurslid Beroepsvereniging voor Nederlandse Stedebouwkundigen en Planologen (BNSP)