Dit is een archief van de website van Rijnboutt tot oktober 2020. De huidige website is te vinden op rijnboutt.nl

David Philipsen

David Philipsen

Architect

David heeft na zijn studie aan de Academie voor Beelden Kunsten in Maastricht in de richting Architectonische Vormgeving de studie Architectuur aan de TU Delft gedaan. Tijdens zijn studie won hij samen met Johan van Lierop de ontwerpwedstrijd voor het nieuwe Stylospaviljoen. Een multifunctioneel paviljoen voor de studievereniging van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Dit heeft hij als student ontworpen, uitgewerkt en vervolgens met hulp van een flink team medestudenten zelf gebouwd.

Voordat David bij Rijnboutt kwam, werkte hij o.a. bij Tangram architekten en XML architecten in Amsterdam. Bij deze bureaus heeft hij als ontwerper aan veel verschillende soorten projecten gewerkt. Vaak waren dat woningbouwprojecten gecombineerd met andere functies in de stedelijke context maar ook aan o.a. onderwijsgebouwen, utiliteitsgebouwen en renovatieprojecten.

Wat David interessant vindt aan zijn vak is de combinatie van vormgeving en techniek. Hij boetseert graag vorm en ruimte, maar heeft ook lol in het uitdenken hoe deze gemaakt zou moeten worden zoals bij het ontwerp en de realisatie van het nieuwe Stylospaviljoen. Daarnaast onderzoekt hij graag het raakvlak tussen architectuur en stedenbouw. Het nadenken over de plek waar het publieke en private domein elkaar tegenkomen vindt hij erg interessant en is een belangrijk thema in zijn afstudeerproject Urban Living als ook in zijn werk.

Opleiding

1997 – 2005Architectuur, Bouwkunde, Technische Universiteit Delft
1992 – 1996Architectonische vormgeving, Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht
1995Erasmus studieuitwisseling met het Kent Institute of Art and Design (KIAD), Rochester Engeland

Loopbaan

2015Architect bij XML Architects
2014Freelance architect
2005–2013Ontwerper bij Tangram Architekten
2003 – 2004Werkzaam bij het Nederlandse Architectuurinstituut te Rotterdam
2000 – 2002Ontwerp, uitwerking en realisatie van het nieuwe Stylospaviljoen ‘ScafFold001’
2000 – 2002Student-assistent van J.G.A Cornelissen, Cluster Architectuur, Faculteit Bouwkunde, Technische Universiteit Delft.