Dit is een archief van de website van Rijnboutt tot oktober 2020. De huidige website is te vinden op rijnboutt.nl

Hudson’s Bay Amstelveen

Amstelveen

De voormalige V&D-winkel aan het Buitenplein in Amstelveen is hét gezicht aan de oostelijke zijde van winkelcentrum het Stadshart. Sinds de bouw van het V&D-warenhuis in de jaren ’60 is er veel veranderd in het winkelcentrum en de directe omgeving van het warenhuis. Het complex, wat naast het warenhuis ook een parkeergarage bevat, is toe aan een grondige herontwikkeling.

In opdracht van a.s.r. real estate i.s.m. Top Vastgoed en FiMek Estate tekent Rijnboutt aan een plan voor een complete transformatie van het gehele complex. Het warenhuis van ruim 20.000 m2 wordt tot aan het casco gestript en voorzien van een spectaculaire nieuwe gevel, wat een grote impuls geeft aan deze zijde van het Stadshart. De bestaande parkeergarage, die niet meer voldoet aan de huidige eisen, wordt compleet vernieuwd en geeft het Handelsplein een nieuwe gezicht.

Tenslotte wordt boven op het vernieuwde complex van het warenhuis en de parkeergarage een nieuw appartementengebouw ontworpen met hierin ongeveer 50 woningen. Deze toevoeging wordt de nieuwe blikvanger aan het Handelplein en de Stadtuinen.

1 van 11

Projectnummer
1610
Ontwerp
Frederik Vermeesch
Opdrachtgever
a.s.r. real estate
Opdracht
2016
Technisch adviseur
FiMek Estate
Constructeur
IMd Raadgevende Ingenieurs
Installatie adviseur
Boersema Installatie Adviseurs B.V.
Brandveiligheid
LBP Sight
Oppervlakte
40500 m²
Programma
Winkels, wonen en parkeren
Medewerkers
Maarten Castelijns, André Meulenbelt, Joost Verheus, Jordy van der Veen, Michael James Lucas, Ana Aguiar, Niek Koning, Pieter Kramer en Max Both