Dit is een archief van de website van Rijnboutt tot oktober 2020. De huidige website is te vinden op rijnboutt.nl

Woongebouw “de Keizer”

Amstelveen

In het zuiden van Amstelveen, aan de weg Startbaan heeft Rijnboutt een woontoren ontworpen bestaande uit 103 appartementen gericht op de starters, doorstromers en tweeverdieners. Het plan maakt deel uit van een herontwikkeling van het gebied, waarbij bestaande kantoorpanden worden vervangen door woningen. Door de gunstige ligging nabij Schiphol en de A9 met bovendien goede openbaar vervoervoorzieningen in de buurt is de locatie aantrekkelijk voor mensen die bijvoorbeeld aan de Zuidas of op Schiphol werken. Ook het centrum van Amsterdam is binnen een half uur te bereiken met de auto of fiets.

Het ontwerp bestaat uit een getrapt volume met een klassieke opbouw van plint, middenstuk en kroon. Deze benadering krijgt een uniek karakter in de materialisering. De gevel bestaat uit donker genuanceerd metselwerk. Het middenstuk wordt gekenmerkt door lichte metselwerk banden, die het donkere metselwerk onderbreken. De top bestaat uit een gevel van donker metselwerk met verdiepingshoge kozijnen. Slanke balkons met glazen balustrades zorgen voor ruime buitenruimtes met een mooi uitzicht op de groene omgeving (ook ontworpen door Rijnboutt) en het omliggende water.

1 van 6

Projectnummer
1525
Architect
Bart van der Vossen
Opdrachtgever
M.J. de Nijs Projectontwikkeling
Constructeur
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs B.V.
Installatieadviseur
Hiensch Engineering B.V.
Bouwfysisch adviseur
Cauberg-Huygen
Opdracht
2015
Medewerkers
Gerlinde Goudswaard, Sylvia Rode, Matteo Kuipers, Rick Knufman, Joost Kettman, Marcel Bakker, Jaap Hoving, Michiel van der Drift.
Fotografie
Kees Hummel