Dit is een archief van de website van Rijnboutt tot oktober 2020. De huidige website is te vinden op rijnboutt.nl

De Vlondertuinen

Rosmalen

Het project de Vlondertuinen bestaat uit 66 grondgebonden woningen in de nieuwe woonwijk De Groote Wielen in ‘s-Hertogenbosch.

De woningen zijn rondom een openbaar toegankelijke hof op een kunstmatig eiland in het water georganiseerd. Ze hebben hun entree aan de hofzijde en de tuin met aanlegsteiger aan het water. Het hof of binnenterrein bestaat uit een groen hart met veel bomen en een aantal speelplekken. Ook zijn er ca. 130 parkeerplaatsen opgenomen op het terrein.

De ontwikkeling van De Vlondertuinen is in 2006 gestart als Aquamarijn: een appartementencomplex van acht woonlagen met 120 woningen en een parkeergarage. Als gevolg van de veranderde marktsituatie is gekozen voor herontwikkeling van dit plan. Na een uitgebreide markt- en consumentenonderzoek is een concept ontstaan, dat nauw aansluit bij de lokale vraag en past in de waterrijke wijk de Watertuinen. Dit heeft geresulteerd in het behoud van de woonfunctie binnen het bestemmingsplan, maar een overgang naar de ontwikkeling van eengezinswoningen.

De woningen variëren in oppervlakte, van 116 m2 tot en met 142 m2 gebruiksoppervlak, verdeeld over 3 verdiepingen. Elke woning heeft een ruime achtertuin met in het water een eigen aanlegsteiger. Aan de hofzijde heeft elke woning een berging.

1 van 14

Projectnummer
0603
Ontwerp
Bart van der Vossen and Mattijs Rijnboutt
Opdrachtgever
Bouwinvest Development B.V.
Aannemer
Aannemersbedrijf P. Hoedemakers en Zn. B.V.
Constructeur
Adviesburo Bekendam & Partner
Installatieadviseur
IV- bouw b.v.
Opdracht
2006
Start bouw
juni 2014
Oplevering
eind 2015
Gebruiksoppervlak
totaal ca. 9038 m² GBO
Medewerkers
Matteo Kuijpers, Paul Beijeman, André Meulenbelt, Antoinette Verhoeven, Evelyn Galsdorf
Artist-impressies
De Beeldenfabriek