Dit is een archief van de website van Rijnboutt tot oktober 2020. De huidige website is te vinden op rijnboutt.nl

Plan Doorslagzone Nieuwegein gepresenteerd

In het gebied tussen het Nieuwegeinse Stadshuis en de Doorslag verrijzen volgend jaar 452 appartementen en ruimten voor horeca. Dat blijkt uit het voorlopig ontwerp voor de Doorslagzone van Rijnboutt, dat de gemeente Nieuwegein half juli heeft gepresenteerd.

Behalve huurwoningen in de vrije sector en koopwoningen gaat het om 94 sociale huurwoningen en 145 middenhuur appartementen, met een maximale huurprijs van 991 euro. In het plan zijn twee plekken voor cafés of restaurants en veel ruimte voor groen op binnen- en daktuinen opgenomen.

Toekomstige bewoners kunnen hun auto parkeren in een nieuwe parkeergarage onder het project en een nog te bouwen parkeergarage bij het Sint Antoniusziekenhuis. Ook komen er 27 opstelplekken voor elektrische deelauto’s in parkeergarage Theater.

Oostelijke entree

De Doorslagzone vormt de oostelijke entree naar het centrumgebied City en rondt deze kant van de binnenstad van Nieuwegein stedenbouwkundig af. De plannen voor de Doorslagzone, met brede trappen, bieden daarmee goede routes tussen Cityplaza en het voet- en fietspad langs het water.

Lees het volledige artikel op AD.nl.