Dit is een archief van de website van Rijnboutt tot oktober 2020. De huidige website is te vinden op rijnboutt.nl

Marquise nadert zijn oplevering

In de afgelopen maanden is er door HSB Volendam hard gewerkt aan de bouw van Marquise in Purmerend. Inmiddels zijn ook bijna alle appartementen verkocht. De verwachte oplevering van dit woongebouw is in het 4e kwartaal van 2019.

Het ontwerp

Het gebouw is een kloek en helder volume met een zeer herkenbare terrasgewijze opbouw. Het hoogste punt van het gebouw markeert de overgangspositie tussen de binnenstad en Kop West als de beëindiging van de wijk Weidevenne. Zo wordt het gebouw herkenbaar op de schaal van de stad.

Door de woningen als het ware ‘op te rollen’ binnen de contour van de door de stad gegeven bouwenveloppe kan een aan het gebouw gekoppeld voorpleintje gerealiseerd worden. Hierdoor ontstaat op natuurlijke wijze een subtiel overgangsgebied op de schaal van de passerende voetganger.

Het is dus een robuust, maar toch verfijnd in detail, complex van 50 appartementen met ruime dakterrassen, balkons, loggia’s en een parkeergarage wat straks omgeven zal worden door een vijver.

Afwerking en materialen

De gemetselde gevels zijn opgetrokken in tegel- en halfsteens verband in combinatie met geanodiseerde aluminium kozijnen en strakke aluminium gevelprofielen. De balkons en galerijen zijn uitgevoerd in antraciet beton en bekleed met hetzelfde metselwerk in tegelverband. De ruwbouw is grotendeels gereed en er wordt nu gewerkt aan de afbouw en interieurs van de appartementen, de entree en de inrichting van het binnenterrein.

Naast de afwerkingen aan de binnenzijde, zijn de meest zichtbare werkzaamheden het voorzien van een geanodiseerd aluminium luifel en gevel bij de entree. Daarnaast zal het dak van de parkeergarage worden voorzien van een mooie binnenplaats waarvan de contouren van de plantenbakken inmiddels staan. Dit zal nog verder worden aangevuld met beplanting, straatwerk en verlichting.

Zodra het gebouw gereed is, zal de vijver aan de achterzijde uitgegraven worden en zal het ensemble in zijn volle glorie zichtbaar zijn.