Dit is een archief van de website van Rijnboutt tot oktober 2020. De huidige website is te vinden op rijnboutt.nl

Desirée Eggink en Tibor Kis nieuwe associates bij Rijnboutt

Rijnboutt heeft twee collega’s benoemd als associates: Desirée Eggink en Tibor Kis. Samen met de directie zullen zij gezichtsbepalend zijn voor de visie, koers en de portefeuille van het bureau. Per 1 mei vervullen zij officieel deze nieuwe rol.

Bart van der Vossen, partner en architect bij Rijnboutt: “deze benoeming door de directie onderstreept de senioriteit van onze collega’s en de autoriteit die zij hebben in hun vakgebied. Samen met deze expertise kan Rijnboutt het portfolio nog verder verbreden.”

Desirée Eggink (TUD 2004) heeft zich ontwikkeld tot een allround stedenbouwkundige met een focus op gebiedstransformaties in de bestaande stad. In de complexe veranderingen die de Nederlandse steden doormaken weet ze met haar strategische kennis, advies- en ontwerpvaardigheden opdrachtgevers, overheden en belanghebbenden te binden. Ze richt zich daarbij op het creëren van samenhang in een prettige leefomgeving met aandacht voor een veranderend klimaat en mobiliteit. Ze is betrokken bij het stedenbouwkundig en landschappelijk ontwerp voor Sluiseiland in Vianen, de integrale ontwikkeling van de Kop van Cruquius in Amsterdam en de transformatie van het Backer en Rueb terrein in Breda.

Tibor (TUD 2006) blinkt uit op gebied van complexe stedelijke woningbouwprojecten. Hij heeft bij een diversiteit van bureaus gewerkt en projecten opgeleverd in de woningbouw, zorg en gebouwtransformatie. Sinds 2016 werkt hij bij Rijnboutt als architect en teamleider. Met zijn open blik en onderzoekende houding weet hij de juiste accenten te leggen. Hij vindt het van belang om onze steden zodanig te intensiveren zodat ze voor iedereen een gezonde leefomgeving biedt en mogelijkheden om zich te ontplooien. Hij is o.a. betrokken bij het integrale plan voor de Kop van Cruquius in Amsterdam en de transformatie van de Schoutenwerf in het beschermde stadsgezicht van Muiden.

Fotografie door Arend Jan Hermsen

………………………………………………………

Over Rijnboutt

Een stad is niet van steen. Het is een complex organisme boordevol met leven. Continu verandert ze. Ze groeit. Wordt anders gebruikt. Door steeds weer nieuwe mensen. Rijnboutt ziet die complexiteit heel scherp. Daarom bouwt Rijnboutt nooit een gebouw. Maar altijd een stukje stad. Met oog voor verleden en toekomst. Omgeving en functie. Iedereen die er zal zijn, blijven en weer gaan. Wij kunnen dat door te werken vanuit multidisciplinaire teams. Met junior en senior architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten. Het bundelen van verschillende talenten en ons ambacht resulteert in onderscheidende projecten. Die niet alleen veel architectonische waarde hebben, maar ook een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de stad als geheel.

Werken bij Rijnboutt

Rijnboutt is een multidisciplinair ontwerpbureau op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschap. Rijnboutt staat voor complexe eenvoud. We maken uitdagende stedelijke vraagstukken van de toekomst doelgericht eenvoudig en overzichtelijk.

Als je onze collega’s vraagt hoe het is om bij Rijnboutt te werken, dan worden de collega’s, de prettige sfeer, de excursies, de professionele manier van werken, de kwaliteit, de diversiteit in disciplines, en de mooie en interessante projecten op bijzondere locaties, steevast genoemd.

Lees meer…