Dit is een archief van de website van Rijnboutt tot oktober 2020. De huidige website is te vinden op rijnboutt.nl

Maarten Castelijns partner bij Rijnboutt

Versterking voor ambitieus en groeiend bureau

Per januari 2019 treedt Maarten Castelijns toe als partner bij Rijnboutt. Samen met de huidige eigenaren Renée Liefting, Richard Koek, Mattijs Rijnboutt, Frederik Vermeesch en Bart van der Vossen bepaalt hij de strategie en de richting waarin Rijnboutt zich ontwikkelt.

Maarten is sinds 2015 bij Rijnboutt werkzaam als architect en senior teamleider. Met ruim 16 jaar ervaring als architect heeft hij projecten opgeleverd in de woningbouw, utiliteitsbouw, zorg en gebouwtransformatie in Nederland en daarbuiten. Als ervaren architect met natuurlijk leiderschapstalent, is hij de aangewezen persoon voor de versterking van een snelgroeiende organisatie.

Maarten Castelijns: “Nederland staat voor een grote opgave: het intensiveren van de stedelijke omgeving. Dit vraagt om vernieuwende oplossingen, waarbij leefbaarheid en het multifunctioneel gebruik van de ruimte centraal staat. Ik geloof in de kracht van Rijnboutt als multidisciplinair team van architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten. Wij zijn gespecialiseerd in bijzondere en complexe transformaties in de stad en dat doen we op verschillende schaalniveaus, van wijk tot gebouw. We bedienen deze opgaven met een team van inmiddels 80 collega’s sterk.”

Richard Koek, tevens partner en directeur bij Rijnboutt, is verheugd met zijn aantreden: “We zijn heel trots om Maarten als partner en lid van de directie te mogen verwelkomen. Zijn aantreden is niet alleen een versterking van ons team, maar markeert ook de koers die we sinds onze verhuizing naar het nieuwe kantoor in de Houthavens voortzetten. Deze koers staat voor innovatie, herwaardering van het ambacht in een hedendaagse context en een ambitieus en divers portfolio.”

Over Rijnboutt

Een stad is niet van steen. Het is een complex organisme boordevol met leven. Continu verandert ze. Ze groeit. Wordt anders gebruikt. Door steeds weer nieuwe mensen. Rijnboutt ziet die complexiteit heel scherp. Daarom bouwt Rijnboutt nooit een gebouw. Maar altijd een stukje stad. Met oog voor verleden en toekomst. Omgeving en functie. Voor iedereen die er zal zijn, blijven en weer gaan. Wij kunnen dat door consequent vanuit multidisciplinaire teams te werken, waarin onze vakgebieden allemaal vertegenwoordigd zijn: architectuur, landschapsarchitectuur en stedenbouw. Daarnaast betrekken wij opdrachtgever en uitvoerder gedurende het gehele proces. Zo bundelen wij systematisch alle kennis die voor handen is, met ons ambacht en talent. Deze open en betrokken manier van werken resulteert in toonaangevende projecten. Die niet alleen veel architectonische waarde hebben, maar ook een daadwerkelijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de stad als geheel.

Fotografie door Kees Hummel

Werken bij Rijnboutt

Rijnboutt is een multidisciplinair ontwerpbureau op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschap. Rijnboutt staat voor complexe eenvoud. We maken uitdagende stedelijke vraagstukken van de toekomst doelgericht eenvoudig en overzichtelijk.

Als je onze collega’s vraagt hoe het is om bij Rijnboutt te werken, dan worden de collega’s, de prettige sfeer, de excursies, de professionele manier van werken, de kwaliteit, de diversiteit in disciplines, en de mooie en interessante projecten op bijzondere locaties, steevast genoemd.

Lees meer…