Dit is een archief van de website van Rijnboutt tot oktober 2020. De huidige website is te vinden op rijnboutt.nl

De werf bij de sluis in Muiden

Een verhaal over bijzonder wonen

Een unieke plek middenin historisch Muiden. Waar de Stelling van Amsterdam overgaat in het achterland en de rivier de Vecht uitmondt in het uitgestrekte IJmeer. Nu de voormalige doopplaats van talloze vissersschepen, pramen en tjalken in noordelijke richting is verlegd, doet zich de kans voor om deze centraal gelegen plek te transformeren tot een nieuw woongebied. De Werf bij de Sluis in Muiden: Een plek met een rijke geschiedenis en een veelbelovende toekomst.

De werf wordt weer van Muiden

Lange tijd is het gebied afgesloten geweest, ontoegankelijk voor publiek. Met het nieuwe plan wordt de Werf weer van Muiden. Na jaren buiten gebruik te zijn geweest, maakt de werf plaats voor een modern en tijdloos woongebied. De kade? Die wordt opnieuw ingericht. Daar kunt u straks, onder het genot van een goed glas wijn, naar passerende bootjes kijken of een stukje ouderwets flaneren.

De woningen

In totaal worden er 52 luxe koopwoningen gerealiseerd. Werfwoningen, appartementen en penthouses. Ruime woningen met tuin en privé ligplaatsen voor de deur. Parkeren gebeurt natuurlijk ondergronds in een ruime garage. De woningen zijn ontworpen voor een optimale beleving van de omgeving. Het streven naar maximale privacy staat het zicht op het Muiderslot, de Vecht en de kleurrijke Herengracht niet in de weg. Het terrein als geheel ademt de industriële sfeer van de scheepswerf die het was en maakt gelijktijdig onmiskenbaar deel uit van het historische Muiden.

Rijnboutt

“Erfgoed staat volop in de belangstelling. Bij Rijnboutt geloven we in het principe behoud door ontwikkeling. De transformatie van scheepswerf naar woongebied is een belangrijke culturele opgave, niet alleen met het oog op de geschiedenis van Muiden maar ook in het belang van een duurzame toekomst.“ - Bart van der Vossen, architect Rijnboutt Architecten.

Rijnboutt heeft De Werf bij de Sluis in Muiden met heel veel liefde voor de plek en oog voor de omgeving her-ontwikkeld. Het is niet de eerste keer dat de architecten van Rijnboutt een herbestemmingsopgave tot een succesvol einde brengen zonder daarmee de unieke monumentale waarde van het gebied aan te tasten.

Uitgangspunten architectuur

De woningen gaan een relatie aan met de omgeving, met het water, met Muiden. De architectuur refereert naar de kern van Muiden maar is niet historiserend. Een mooie combinatie van oud en nieuw, waarbij gebruik zal worden gemaakt van hoogwaardige materialen zoals koper, zink, staal, hout en glas. Hoogwaardige nieuwbouw met bijzondere gevelopeningen waarbij binnen en buiten naadloos in elkaar overgaan. Het wordt prachtig!

26 juni inloopbijeenkomst

Op 26 juni is er een eerste inloopbijeenkomst voor inwoners van Muiden om kennis te nemen van de plannen en vragen te stellen aan de architecten, de ontwikkelaar en het bouwbedrijf. De verkoop start later dit jaar of aan het begin van volgend jaar.

Bezoek de website voor meer informatie www.dewerfbijdesluisinmuiden.nl